Støtte til fengslede bahá'íer verden over

Kravet om å frigi de sju iranske baha'i-lederne i Iran, blir stadig sterkere, verden over. Fengselsstraffen deres skal nå være redusert fra 20 til 10 år, ifølge Det internasjonale baha'i-samfunnet som fikk melding om dette fra advokatene deres i Iran for to dager siden.

Read More
Mahsa Saboohian
Syv uskyldige bahá'íer i Iran dømt til 20 års fengsel

Rapportene denne uka om at syv iranske baha’i-ledere er dømt til 20 års fengsel, er møtt med kraftige fordømmelser fra regjeringer og menneskerettighets-organisasjoner over hele verden. De fem mennene og de to kvinnene har vært ofre for en skamløs rettsbehandling og har sittet i det beryktede Evin-fengselet i over to år uten lov og dom, til tross for at de er uskyldige.

Read More
Mahsa Saboohian
Rettssak mot sju baha’i-ledere i Iran 12. Januar. Baha’ier i Norge frykter for deres liv.

Utviklingen i Iran øker bekymringen for de sju fengslede baha’i-lederne i Teheran. Rettssaken mot dem er berammet til førstkommende tirsdag, 12. Januar. Baha’i-samfunnet i Norge frykter for deres liv. De sju baha’i-lederne har sittet fengslet i Evin-fengslet uten lov og dom siden våren 2008. Rettssaken mot dem har vært annonsert tre ganger tidligere, men utsatt hver gang.

Read More
Nasjonalt Åndelig Råd
Skamløst mot baha’iene i Iran

Sju baha’i-ledere i Iran har i mai sittet 12 måneder i fengsel uten lov og dom og uten tilgang til sin advokat, nobelprisvinneren Shirin Ebadi. I sin skamløse parodi på rettferdighet har myndighetene anklaget dem for ”spionasje”, ”religiøse fornærmelser”, ”propaganda” og nå sist for ”å spre korrupsjon på jorden” som alene kan straffes med døden ifølge den iranske straffeloven.

Read More
Bahá'íer i Iran for retten uten forsvarer

Baha’i-samfunnet i Norge er alvorlig bekymret for syv baha’i-ledere i Iran, fem menn og to kvinner, som skal stilles for retten uten å få ha en forsvarer. Anklagene mot dem er alvorlige og uten grunnlag i virkeligheten. Baha’i-samfunnet i Norge har anmodet norske myndigheter om å rette formelle protester overfor Iran om at beskyldningene mot baha’iene er fullstendig grunnløse og at de blir løslatt umiddelbart.

Read More
Nasjonalt Åndelig Råd