200 på ungdomskonferanse i Drammen

Fornøyde konferansedeltagere i Drammen, f.v.: May, Yoel og Sandra.

Fornøyde konferansedeltagere i Drammen, f.v.: May, Yoel og Sandra.

-Lærerikt og inspirerende!
Sandra Julia Matthiasdottir, Reykjavik, May Taherzadeh, København og Yoel Hagos, Drammen er fornøyde deltagere på den nordiske ungdomskonferansen. I alt deltar vel 200 ungdommer, de fleste mellom 15 og 30 år.

Ungdommene kommer fra Norge, Finland, Sverige, Danmark, Italia, England, Færøyene, Island og Grønland. Konferansen er i regi av Baha’í-samfunnet i Norge. Konferansen arrangeres på Galterud skole fra lørdag 13. til mandag 22. april. 

- Vi lærer en masse, sier Sandra, May og Yoel. – Og alle deltagerne stråler av energi. Så stemningen er høy.

Personlig utvikling og samfunnsengasjement er stikkord for konferansen. Den er inspirert av Bahá’u’lláhs visjon om en rettferdig og fredelig verdensorden som appellerer til samfunnsengasjerte mennesker som ønsker å bidra med uegennyttig tjeneste til fellesskapets beste.

«La ditt syn omfavne hele verden og ikke være begrenset til ditt eget selv,» sier Baha’u’llah (1817-1892) som er baha’i-troens grunnlegger.  

Konferansedeltagere deler sine erfaringer fra tidligere på dagen.

Den nordiske ungdomskonferansen vil gi ungdommene – de fleste mellom 15 og 30 år – anledning til å lære sammen med fokus på handling og tjeneste. Konferansen består av samtaler, kunst og musikk, vennskap, tjeneste, bønn, og studier.  

- Jeg lærer veldig mye av kontakten vi har med det store mangfoldet av folk som bor i Fjell, sier Sandra.

- Det forteller meg hvor viktig det er å være åpen og det knytter vennskap.

- Jeg lærer også en masse om meg selv, sier Yoel. – Samtalene går mye på hvordan vi skal finne løsninger på aktuelle problemer, utvikle oss som individer og skape bedre nabolag som bidrag til å få en bedre verden.

- Konferansen byr også på et trygt og oppmuntrende miljø for å bidra med kunst og musikk på ulike vis, også å snakke for store forsamlinger, sier May.

Se flere bilder fra konferansen under.

Thor Henning