To bahá'íer spiller konsert med Trondheim Symfoniorkester

 
 

Googoosh Rouhani og Mehdi Yahyavi spiller for 600 innvandrere/nye borgere sammen med Trondheim Symfoniorkester på Olavshallen i Trondheim.

Konserten ble arrangert av Trondheim Symfoniorkester i samarbeid med Trondheim Kommune. "De ville gjerne ha med musikk fra et annet land, som var samtidig mulig å spille med orkesteret... Etter bare to øvinger med noen få dager mellom, var vi klare til å spille. Vi ble møtt med så mye respekt kombinert med nydelig musikk at det var vanskelige å ikke få skjulte tårer" skriver Mehdi Yahyavi fra Trondheim.

Dirigent Torodd Wigum skriver "Har hatt en av de mest meningsfylte dager som musiker og dirigent. 600 innvandrere/nye medborgere var på konsert med Trondheim symfoniorkester idag, de aller fleste hadde aldri hørt et symfoniorkester "live" før." Han siterer en tilbakemelding fra en flyktning fra Syria etter konserten:

"Jeg hører vanligvis ikke på sånn musikk og jeg har aldri hørt det live. Det rørte meg i hele mitt indre, jeg kjente det dirre i kroppen, og når det andre nummeret med de persiske kom klarte jeg ikke holde tårene tilbake!"