Rainn Wilson trakk mange til sommerskolen

Rainn Wilson trakk mange til sommerskolen

Deltagerne på sommerskolen. FOTO: Behnam Bahrami. Klikk her for å laste ned bildet i full oppløsning.

 
 

405 personer fra 10 land deltok på årets bahá'í-sommerskole på Beitostølen 3-10 juli. Det er en av de best besøkte sommerskolene i Norge noensinne. Rainn Wilson skal ha en god del av æren.

Rainn Wilson her sammen med deltager Åse Hagen. FOTO: Behnam Bahrami.

Rainn Wilson, 50 år, er skuespiller fra Los Angeles, mest kjent for sin Emmy-nominerte rolle som Dwight Schrute i den amerikanske versjonen av den britiske tv-serien "The Office" og som den eksentriske Arthur Martin i tv-serien "Seks fot under". Han har også deltatt i flere spillefilmer og som gjesteskuespiller i amerikanske tv-serier.

Rainn var hovedgjesten på sommerskolen og hadde sesjoner for både voksne og ungdommer, blant annet om sin bakgrunn og sitt engasjement for bahá'í-troen, om Bahá'u'lláh, om livet etter døden og om det globale bahá'í-samfunnets pågående arbeid for å drive kapasitets- og samfunnsbygging.

 

Kjent musiker

KC Porter synger og spiller ukulele.

Musikeren Karl Cameron (KC) Porter fra USA var også hovedgjest. Han er en kjent musiker og produsent med flere Grammy-priser og samarbeid  med blant andre Santana, Ricky Martin, Janet Jackson og Bon Jovi.  Han bidro til å få det til svinge musikalsk med folk i alle aldre.  

Programmet på sommerskolen bød ellers på en sesjon med Nasjonalt Åndelig Råd om satsing de neste fem årene, om "meningsfylte samtaler", "religion og vitenskap", andaktsmøter og om kunst og tro. Stor begeistring var det også for et skuespill om Johanna Schubardt, den første bahá'íen i Norge, basert på dagbok-notatene hennes.

 

Bitihorn er besteget, blant annet av et ektepar fra Saudi Arabia som aldri før har gått i fjellet.